Fakülte
Tarihçe

Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, 1993-94 öğretim yılında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi adı altında “İktisat” ve “İşletme” Bölümleriyle lisans öğrenimine başla­mıştır. Daha sonra; “İktisat”, “İşletme”, “Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi”, “Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri”, “Maliye”, “Finansal Ekonometri”, “Uluslararası İlişkiler”, “Turizm İşletmeciliği” ve “İnsan Kaynakları Yönetimi” Bölümleri olmak üzere toplam 9 Bölümde eğitim faaliyetini sürdürmüştür. Kasım 2010’dan sonra 3 Bölüm, yeni kurulan İşletme Fakültesine aktarılmış olup halen “İktisat”, “Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi”, “Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri”, “Maliye”, “Finansal Ekonometri”, “Uluslararası İlişkiler” Bölümleriyle eğitim faaliyetine devam etmektedir. Finansal Ekonometri hariç  5 Bölümde II.Öğretim programları uygulanmaktadır.